Lenker

Databaser – Russian Blue

Russian Blue klubber

Danmark

Russian Blue Klubben DK – Katte
Russian Blue Club er Danmarks eneste spesial klubb under Felis Danica for Russian Blue. Klubben legger vekt på at alle føler seg velkomne, både oppdrettere, utstillere og ikke minst alminnelige Russian Blue katteeiere.

Styret i klubben hjelper gjerne nye russereiere med alt fra dagligdagse spørsmål i forbindelse med kattehold, råd til kattungekjøpere til utstilling og oppdrett. Alle medlemmer får tilsendt medlemsbladet «Russer Blad» 2 – 4 gange årlig.

Sverige

Russian Blue Klubben
Russian Blue klubben er en forening for alle som liker Russian Blue katter. På nettsiden kan du finne informasjon om svenske oppdrettere og hvor det er kattunger til salgs, samt lese artikler om rasen. Som medlem får du tilsendt et medlemsblad som heter Ryske Posten, som inneholder artikler, bilder, leserbrev og historier om rasen.

Ryssfolket
Ryssfolket er en katteklubb for alle som er interessert i katter generelt, spesielt Russian Blues. Som medlem kan du stille ut katten din på Sverak- og FIFe-arrangerte utstillinger og registrere kattunger i Sverak. Oppdrettere kan annonsere avlshanner og kattunger på klubbens nettside. Klubben hjelper medlemmer med å finne passende avlshanner, salg og kjøp av kattunger, samt råd og tips om store og små ting, og har en egen Facebook-gruppe hvor man har mulighet til å stille spørsmål og diskutere aktuelle tema.

Finland

Russian blue forening – Suomen – Venäjänsininen
Dette er en finsk russian blue rasekattklubb for alle som er interessert i russian blues. Klubben gir råd i alle saker relatert til rasen, og utgir et medlemsblad (på finsk) 4 ganger i året.

Norge

Russian Blue Rasekattklubb
Rasering under Norske rasekattklubbers Riksforbund.
Klubbens formål er å ivareta og øke interessen for renraset Russian Blue. Klubben arbeider for å søke bred kunnskap om rasen og å formidle denne. Klubben har fokus på å bidra til positive aktiviteter tilknyttet til rasen.

Alle er velkommen, uavhengig av hvilken type Russian Blue den enkelte foretrekker eller hvilket forbund eller klubb vedkommende tilhører.

Den Norske Russian Blue Klubben
Dette er en klubb for de som er interessert i den skandinaviske typen av rasen.
Formål: Å utbre kjennskapet til rasen russian blue. Å gjennom avlsarbeidet styrke og besvare den skandinaviske russian blue-typen. Å overvåke og søke å påvirke utviklingen i standarden.

Hjemmesider med informasjon om rasen

Kyina & Talisker  – Cats Breeders of Russian Blues in Greater Toronto Area (GTA), Ontario, Canada
Dette er hjemmesiden til Amanda Bright og hennes oppdrett Kyina og Talisker.
Amanda har alltid elsket bøker og har et omfattende kattebibliotek som hun gjør tilgjengelige på nettet.
Amanda sporer også Russian Blues over hele verden i en database (pedigrees – Start (russianblues.ca) ) med mer enn 13 000 oppføringer. Databasen hennes gjør det mulig å koble dagens katter helt tilbake til kattene som grunnla rasen på slutten av 1800-tallet.